Veelgestelde vragen

Moet de diameter van het reservewiel dezelfde zijn als die van het originele wiel?

Nee, de diameter van het reservewiel hoeft niet identiek te zijn aan die van het originele wiel. Het is echter belangrijk dat de diameter van uw reservewiel even groot is als of groter dan de kleinste maat die men kan monteren volgende de voertuigpapieren van uw auto. Als uw voertuig bijvoorbeeld is uitgerust met een 17″ wiel kunt u op hetzelfde voertuig een 16″ wiel monteren als de originele remkit 16″ wielen toestaat. Als er voor uw voertuig een productantwoord bestaat in onze configurator, betekent dit dat onze technische dienst de montage heeft gevalideerd.

Wat zit er in de reservewielkit?

De reservewielkit bevat minimaal een band (opgepompt) gemonteerd op een velg (aluminium of plaatstaal), een krik (compatibel met de kenmerken van uw voertuig) en een moersleutel. Het geheel wordt opgeborgen in een speciale zak! Afhankelijk van de kit die u besteld bevat deze optioneel ook nog een paar stevige wekhandschoenen.

Hoe snel mag ik rijden met een gemonteerd reservewiel/thuiskomertje?

Met een nieuw reservewiel kan tot ongeveer een maximumsnelheid van 80 km/h gereden worden. Volg deze instructies zorgvuldig op.

Is mijn originele locatie compatibel met jullie reservewielkit?

Neen, een reservewiel past vaak niet in het compartiment van uw auto. Het compartiment is namelijk niet specifiek meer bedoeld voor een reservewiel. Om toch vooraf te kunnen bepalen of het reservewielkit past hebben wij van elke kit de afmetingen van de kit vermeldt.